Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Delikatna pianka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatna pianka z biszkoptami i kremem.

Delikatna pianka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Delikatna pianka

 

  • 1 puszka mleka zagęszczanego niesłodzonego
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka z czarnej porzeczki
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 150g okrągłych biszkoptów
  • 140g biszkoptów podłużnych
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki cukru
  • 1 opakowanie kremu o smaku tiramisu
  • 350 ml mleka do kremu

Sposób przygotowania:

Delikatna pianka
Na dnie kwadratowej tortownicy (lub dużej okrągłej) ułożyć okrągłe biszkopty. Sok wyciśnięty z całej cytryny wymieszać z cukrem i 4 łyżkami wody. Połową nasączyć biszkopty. Galaretkę cytrynową i galaretkę z czarnej porzeczki rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku każdą, przestudzić. Mleko zagęszczane ubijać tak długo, aż zwiększy swoją objętość 3-krotnie. Podzielić je na 2 części. Do jednej dodać tężejącą galaretkę cytrynową, do drugiej z czarnej porzeczki,wymieszać. Na biszkopty wlewać na przemian obie masy, schłodzić w lodówce. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, przestudzić, wylać na piankę, schłodzić. Na galaretce rozłożyć podłużne biszkopty, nasączyć resztą soku z cytryny. Krem tiramisu przygotować na mleku wg przepisu na opakowaniu, rozłożyć na biszkoptach. Wierzch można polać polewą czekoladową.
Delikatna pianka
Biszkopty ułożone w tortownicy i nasączone sokiem z cytryny wymieszanym z cukrem i wodą.
Delikatna pianka
Ubite mleko zagęszczane wymieszane z tężejącymi galaretkami i wylane na przemian na biszkopty.
Delikatna pianka
Podłużne biszkopty ułożone na galaretce truskawkowej i nasączone resztą soku z cytryny.

Tagi:

biszkopt