mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Deser owocowy na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do wykonania deseru użyłam mrożonych owoców. Zamiast truskawek i jagód można użyć malin, jabłek, gruszek bądź śliwek.

Deser owocowy na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser owocowy na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Deser owocowy na ciepło
Mąkę, masło i dwie łyżki cukru połączyć razem. Utworzyć kulkę ciasta, owinąć w folię i wstawić do zamrażarki. Truskawki pokroić w kosteczkę i posypać łyżką cukru. Cztery małe miseczki wysmarować odrobiną masła. Na spód wyłożyć truskawki. Białko ubić z łyżką cukru, a następnie wyłożyć na owoce. Ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na sam wierzch (jeśli ciasto będzie miękkie potrzymać nieco dłużej w zamrażarce). Piec przez około 23 minuty w 190*C, aż wierzch zrobi się rumiany. Rozłożyć porcje na talerzyki, podawać z bitą śmietaną.
Deser owocowy na ciepło
Etap 1
Deser owocowy na ciepło
Etap 2
Deser owocowy na ciepło
Etap 3
Deser owocowy na ciepło
Etap 4