jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Diabelskie kopytka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To bardzo szybka pikantna przekąska na gorąco.

Diabelskie kopytka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Diabelskie kopytka

 

  • 4 kiełbaski śląskie
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryczki chilli

 

 

Sposób przygotowania:

Diabelskie kopytka
Kiełbaski kroimy na kilkucentymetrowe kawałki, które nacinamy z jednej strony (jak na zdjęciu) Kroimy obraną cebulę w piórka. Rozgrzewamy masło na patelni - smażymy kiełbaski razem z cebulą do chwili, aż lekko się przyrumienią. Osypujemy kiełbaski papryką słodką i chilli, mieszamy i po chwili zdejmujemy z ognia, by nie przypalić papryki. Podajemy kiełbaski na gorąco.
Diabelskie kopytka
Rozgrzewamy masło na patelni - smażymy kiełbaski razem z cebulą do chwili, aż lekko się przyrumienią.

Tagi:

kopytka kluski