Strona główna Duszona szynka w sosie własnym

Duszona szynka w sosie własnym

pacpaw - Przepis na: Duszona szynka w sosie własnym offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Duszona szynka w sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

prosty przepis na smaczny obiad


trudność: łatwe
czas:

Duszona szynka w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • 0,6 kg szynka wieprzowa,
  • 2 łyżki smalec,
  • 1 cebula,
  • 1 bulionetka

Duszona szynka w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę marynujemy w marynacie piwnej (przepis "Marynata piwna do szynki") ok. 24h. Następnie kroimy ją w plastry grubości ok. 1,5 cm i wrzucamy na rozgrzany smalec. Smażymy na dużym ogniu na rumiano z każdej strony. Następnie przekładamy do garnuszka, a na pozostałym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zarumieni wraz z tłuszczem przerzucamy wszystko do szynki, zalewamy bulionem rozrobionym w 1,5 szklance wody i dusimy na małym ogniu do momentu, gdy sos osiągnie pożądaną gęstość (zagęszczamy mąką). Można ewentualnie do duszenia dodać trochę marynaty w której marynowaliśmy szynkę. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszona szynka w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kurczak po włosku Żeberka w pomidorach Łopatka duszona z białą cebulą
Soczyste żeberka w keczupie Penne z mięsem i pomidorami Quiche z grzybami
Cukinia faszerowana Racuszki serowe z sosem koperkowym Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce
Mięso mielone z kapustą Spaghetti z papryką i winem Bardzo ostre spaghetti

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane