Dżem jagodowy

Przetwory « poprzedni | następny »
85martita - autor przepisu Dżem jagodowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 33
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Dżem jagodowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobry dżem do rogalików


trudność: łatwe
czas:

Dżem jagodowy - SKŁADNIKI:

  • 1 kg jagód
  • 40 dag cukru

Dżem jagodowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte jagody lekko rozdrabniamy i zasypujemy cukrem . Dżem smażymy na wolnym ogniu (mieszając żeby nie przywarł łyżką drewnianą) przez około 2,5-3 godziny . Jak odrobina wylana na talerzyk będzie gęstniała , wtedy nakładamy gorący do słoików i stawiamy do góry dnem na 110 minut .



Komentarze do Dżem jagodowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Kruchy placek gryczany Domowa konfitura z kiwi Mus jabłkowy wg FemmeFatale
Powidełka śliwkowe Domowa konserwa (mielonka) Marynowane pieczarki
Suszone pomidory w oliwie Sos boloński - do słoików Sałatka z cukinii
Diabelskie ogórki Ketchup z cukinii Ogórki kwaszone wg Krystyny
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane