Dżem jagodowy

Przetwory « poprzedni | następny »
85martita

Szef Kuchni
Przepisy: 33
Dżem jagodowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobry dżem do rogalików


trudność: łatwe
czas:

Dżem jagodowy - SKŁADNIKI:

Dżem jagodowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte jagody lekko rozdrabniamy i zasypujemy cukrem . Dżem smażymy na wolnym ogniu (mieszając żeby nie przywarł łyżką drewnianą) przez około 2,5-3 godziny . Jak odrobina wylana na talerzyk będzie gęstniała , wtedy nakładamy gorący do słoików i stawiamy do góry dnem na 110 minut .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dżem jagodowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Kolorowe patisony z papryką Ogórki kiszone w słoikach Kiszony barszcz czerwony (zakwas buraczany)
Jabłka marynowane pasteryzowane Śliwki w occie z cynamonem Marynowana grzybki
Prosty dżem jabłkowy Zakwas na barszcz Papryka konserwowa z cebulą
Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka Domowy baton mięsny Marynowana kalarepa w sosie słodko-kwaśnym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane