Dżem jagodowy

Przetwory « poprzedni | następny »
85martita - Przepis na: Dżem jagodowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 33
Dżem jagodowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobry dżem do rogalików


trudność: łatwe
czas:

Dżem jagodowy - SKŁADNIKI:

Dżem jagodowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte jagody lekko rozdrabniamy i zasypujemy cukrem . Dżem smażymy na wolnym ogniu (mieszając żeby nie przywarł łyżką drewnianą) przez około 2,5-3 godziny . Jak odrobina wylana na talerzyk będzie gęstniała , wtedy nakładamy gorący do słoików i stawiamy do góry dnem na 110 minut .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dżem jagodowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Ekspresowe śliwki Suszone pomidory w oliwie Dżem pigwowo-jabłkowy
Mielonka ze słoika Ajvar- bałkańska pasta warzywna Domowy dżem morelowy
Kompot z mirabelek Gruszki w syropie z wanilią Dżem jeżynowy wg Ilony
Konfitura z czarnego bzu Dżem z owoców dzikiej róży Dżem z malin wg Ilony

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane