Dżem jagodowy

Przetwory « poprzedni | następny »
85martita - Przepis na: Dżem jagodowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 33
Dżem jagodowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobry dżem do rogalików


trudność: łatwe
czas:

Dżem jagodowy - SKŁADNIKI:

Dżem jagodowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte jagody lekko rozdrabniamy i zasypujemy cukrem . Dżem smażymy na wolnym ogniu (mieszając żeby nie przywarł łyżką drewnianą) przez około 2,5-3 godziny . Jak odrobina wylana na talerzyk będzie gęstniała , wtedy nakładamy gorący do słoików i stawiamy do góry dnem na 110 minut .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dżem jagodowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj