Dżem jagodowy

Przetwory « poprzedni | następny »
85martita

Szef Kuchni
Przepisy: 33
Dżem jagodowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobry dżem do rogalików


trudność: łatwe
czas:

Dżem jagodowy - SKŁADNIKI:

Dżem jagodowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte jagody lekko rozdrabniamy i zasypujemy cukrem . Dżem smażymy na wolnym ogniu (mieszając żeby nie przywarł łyżką drewnianą) przez około 2,5-3 godziny . Jak odrobina wylana na talerzyk będzie gęstniała , wtedy nakładamy gorący do słoików i stawiamy do góry dnem na 110 minut .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dżem jagodowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Sałatka z buraczków Domowa ziołowa sól Kandyzowana skórka z Pomelo
Skórka kandyzowana z mandarynek Przecier pomidorowy Papryka konserwowa
Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika Łatwy dżem wiśniowy
Marynowane śliwki Buraczki z kminkiem w zalewie na zimę Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane