Dżem jagodowy

Przetwory « poprzedni | następny »
85martita - Przepis na: Dżem jagodowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 33
Dżem jagodowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobry dżem do rogalików


trudność: łatwe
czas:

Dżem jagodowy - SKŁADNIKI:

Dżem jagodowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte jagody lekko rozdrabniamy i zasypujemy cukrem . Dżem smażymy na wolnym ogniu (mieszając żeby nie przywarł łyżką drewnianą) przez około 2,5-3 godziny . Jak odrobina wylana na talerzyk będzie gęstniała , wtedy nakładamy gorący do słoików i stawiamy do góry dnem na 110 minut .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dżem jagodowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Toskańska przyprawa Sok z malin idealny na zimę Kompot ze śliwek
Leczo do słoików Czosnkowe maślaki Sałatka grzybowa na zimę
Prażone jabłka do jabłecznika Czeko jeżyna lub nutella jeżynowa Syrop z mirabelek
Pomidory w słoikach z przyprawami Kaszuby czyli sałatka z grzybów po kaszubsku Sałatka z czerwonej kapusty

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane