Dżem z cukini po mojemu

szpileczka - Przepis na: Dżem z cukini po mojemu offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1136
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Dżem z cukini po mojemu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Nikt nie uwierzy ze to z cukini, ma smak pomaranczy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Dżem z cukini po mojemu - SKŁADNIKI:

  • 2,5 kg cukini
  • 250 g cukru
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 3-4 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • 1 olejek pomarańczowy
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Dżem z cukini po mojemu - PRZYGOTOWANIE:

Cukienie obrać, oczyścic z nasion i zetrzec na tarce.Włożyc do garnka i gotować ok godziny, az zuplnie zmieknie.Reszte składników wymieszać ze soba i dodac do garnka i gotowac jeszcze ok 30 minut. Wyłączyc i od razu przekładac do słoików, i postawic do góry dnem (ja trzymałam tak całą noc) Przepis zaczerpnełam od Was, ale zmieniłam proporcje składników i uwazam ze jest wiele lepszy. A z tej ilości wyszły mi 4 małe słoiczki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dżem z cukini po mojemu (strona 1 z 1)  
iwa643

iwa643
offline

2011-07-29 07:48
dobry pomysł
Skomentuj
Oceń:
0
goha77

goha77
offline

2011-08-19 18:13
Super przepis. Wyszło mi 12 słoiczków. A rodzinka zachwycona stwierdzili, ze to nie dzem ale pyszny deser :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cukinia
Placki cukiniowo-ziemniaczne Frittata z cukinią z piekarnika Pasztet z cukinii
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą Omlet z cukinią Zupa z żółtej cukinii z ryżem
Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Cukiniowe ciasto ze śliwkami i pianką Cukiniowo-jabłkowe lody
Sos słodko-kwaśny z cukinią Aromatyczne plastry cukinii Grillowana cukinia w marynacie czosnkowej

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane