Sposób przygotowania:
Cukinia z jabłkami a`la kiwi
Cukinię obrac tak aby na około 1/3 pozostała zielona skórka. Jabłka obrac i pokroic w kostkę. Cukinię i jabłka włożyc do garnka i nieco podlac wodą. Przykryc garnek, zagotowac i rozpawowac kontrolując czy się masa nie przypala. Następnie masę nieco ostudzic i rozdrobnic blenderem na gładką masę. Dodac cukier i kwasek cytrynowy i wymieszac. Zmierzyc ile otrzymaliśmy masy i dodac galaretkę w proporcji 1 galaretka na około 0,6l gotowej masy. Postawic garnek na ogniu i zagotowac. Gotowym gorącym dżemem napełniac czyste słoiczki i zaraz zakręcac. Postawic do góry dnem i przykryc ręcznikiem. Pozostawic do ostygnięcia, Tuż przed całkowitym zastygnięciem dżemu warto odwrócic słoiki aby masa miała szansę opaśc na dno.