iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Expresowa z kalafiora i korniszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka i zdrowa sałatka kolacyjna

Expresowa z kalafiora i korniszona

Składniki:

Expresowa z kalafiora i korniszona

 

  • 1 szt kalafior,
  • 1/2 słoika majonez,
  • Kucharek - uniwersalna przyprawa lub vegeta
  • 6 szt korniszony

Sposób przygotowania:

Expresowa z kalafiora i korniszona
Kalafior obieramy z liści płuczemy pod bieżącą wodą . Tniemy na różyczki dość duże i gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka lub innej jarzynki . Można ugotować go na parze=będzie miał więcej witamin .Zimny kalafior tniemy na kawałki nie za małe .Korniszony kroimy w małą równą kosteczkę .Składniki mieszamy ze sobą i dodajemy do nich majonez.Lekko mieszamy .doprawiamy sola i pieprzem według smaku .