ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1014]

Kiszka ziemniaczana smażona z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiszka ziemniaczana kupiona w dobrym jakościowo sklepie mięsnym jest bardzo smacznym daniem na obiad lub kolację.

Kiszka ziemniaczana smażona z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kiszka ziemniaczana smażona z cebulą

 

  • kiszka ziemniaczana 2 sztuki,
  • olej rzepakowy 8 łyżek,
  • cebula 3 sztuki średnie,
  • przyprawa do ziemniaków 1 łyżeczka,
  • sól 1/2 łyżeczki,
  • majeranek 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Kiszka ziemniaczana smażona z cebulą
Kiszkę ziemniaczaną zrumienić na oleju z każdej strony na średnim ogniu (na dużym popęka).

Cebule obrać, przekroić na połowę i pokroić w pół talarki. Dodać do kiszki, posypać przyprawą do ziemniaków, solą i smażyć na złocisty kolor, na koniec posypać majerankiem i wymieszać.

Bardzo szybkie danie na obiad czy na kolację.
Kiszka ziemniaczana smażona z cebulą
Kiszkę podsmażać na nie dużym ogniu, nie pęknie.
Kiszka ziemniaczana smażona z cebulą
Kiszka ziemniaczana smażona z cebulą