Sposób przygotowania:
Pyszna pasta z awokado i bazylią
🔘 Ciecierzycę opłukać i odcedzić, awokado pokroić na kawałki i włożyć do naczynia z blendera ręcznego. Następnie dodać liście bazylii, czosnek, wlać wodę i wstępnie zmiksować. Później wlać oliwę z oliwek, dodać tahin ( sesammus pasta z ziaren sezamowych / sklep turecki lub dm ), sól, kminek, przyprawę pul biber, wlać sok z cytryny i ponownie krótko zmiksować na gładką masę.
🔘 Tak przygotowany hummus rozprowadzić na większym, płaskim talerzu i wierzch skropić tłoczoną na zimno oliwą z oliwek i posypać przyprawą pul biber i ziarnami sezamu. Następnie pastą posmarować świeże pieczywo i również skropić oliwą i posypać przyprawą pul biber i ziarnami sezamu.
🔘 Tak przygotowany hummus rozprowadzić na większym, płaskim talerzu i wierzch skropić tłoczoną na zimno oliwą z oliwek i posypać przyprawą pul biber i ziarnami sezamu. Następnie pastą posmarować świeże pieczywo i również skropić oliwą i posypać przyprawą pul biber i ziarnami sezamu.