Czas przetworów

Obserwuj wątek

Odp: Czas przetworów

luna19
  • luna19

  • Posty: 1158
  • Przepisy: 572
  • Artykuły: 0
Wlasnie jestem w trakcie robienia salatki z cukini jutro zdam relacje czy dobra bo jeszcze jej nie robiłam
obrazek

Odp: Czas przetworów

Mandaryna
  • Mandaryna

  • Posty: 3
  • Przepisy: 55
  • Artykuły: 0
musi być pyszniutki

Odp: Odp: Czas przetworów

jagoda.jagoda
bardzo pyszny dżemik zrobię dla mojej córeczki

Odp: Czas przetworów

Marika_1961
jezyny zaczynaja dojrzewac wiec przepis na dzemik z jezyn

2 kg jezyn
2 kg cukru
Jezyny umyc kilka razy zmieniajac wode.przelozyc na sitko,osaczyc.Go garnka z grubym dnem nasypac tyle jezyn zeby zakrylo dno,posypac je cukrem.Potem wsypac kolejna warstwe owocow i cukru i tak dalej az do wyczerpania skladnikow.Ostatnia warstwa powinien byc cukier.przykryc czysta lniana sciereczka i zostawic na noc.nastepnie gotowac na srednim ogniu,czesto poczasajac garnkiem,ale nie mieszac.Gdy jezyny zgestnieja,zdjac z wierzchu powstala piane,znow przykryc garnek sciereczka i odstawic,aby dzem lekko przestygl.Cieplym dzemem napelnic wysterylizowane sloiczki

Moja wnusia uwielbia ten dzem jak przyjdzie to zawsze pyta oma masz ten dzem z pestakmi?;-)))

Odp: Czas przetworów

Marika_1961
Witam salatka zimowa-ta tez robilam juz moich zapasow nie mam w tym roku musze znowu zaprawiac jak ja zrobie to dostawie zdjecie:
skladniki
2 kg bialej kapusty
4 marchewki
dwa stragi papryki (najlepiej kolorowej)
szklanka cukru
szklanka oleju
3/4 szklanki octu 10-proc.
2 lyzki soli
Warzywa umyc ,marchewki obskrobac.Kapuste poszatkowac,dodac grubo startza marchewke.papryke pokroic w paski.Warzywa wymieszac z olejem,przegotowanym i ostudzonym octem,cukrem,sola.Odstawic na dwie godziny.Nalozyc do sloiczkow typu twist,zamknac i pasteryzowac 15-20 minut.

Mi ta salatka smakowala no poza papryka nie jadam papryki wiec przy takich salatkach zawsze mam talerzyk obstrojony hihi

Odp: Czas przetworów

naczi
  • naczi

  • Posty: 3
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja teraz będę robić malinki...czy ten żelfix fit jest naprawdę fit?

Odp: Czas przetworów

caroline1983
Dzięki za botwinke Jabłka do szarlotki tez robie. Potem mam je do ciast, naleśników i jako marmolade do chleba
Większosc przepisów na przetwory wstawiłam tu w ubiegłym roku ale nowe też się przydadzą

Odp: Czas przetworów

luna19
  • luna19

  • Posty: 1158
  • Przepisy: 572
  • Artykuły: 0
bede wstawiac wszystko tylko narazie niektórych zdjęć nie bedzie bo jeszcze nie zrobione .

Odp: Odp: Czas przetworów

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 268
  • Artykuły: 1
luna19 napisał(a):

Ja do sloikow wkladam prawie wszystko
buraczki z botwinką - na barszcz
Fasolke szparagową w pomidorach - na zupe albo do obiadu
cukinie w keczupowej zalewie, jabłka smażone - na szarlotkę, dżemy z dyni i jabłek, śliwki w occie,kompoty ze sliwek, wiśni,czereśni.. Salatki z ogórkow i papryki , mizerie , sos uncle bens prawie taki jak ze sklepu .. pasty różne , np z raparbaru albo pikantne jabłkowe .. borówki do mięs i jarzębinę .... yyyyy ... i coś tam jeszcze musialabym do piwnicy zejść z karteczką hihih ..

Wstawisz te przepisy? Szczególnie na sos uncle bens i dżemy.

Odp: Odp: Czas przetworów

caroline1983
luna19 napisał(a):

Ja do sloikow wkladam prawie wszystko
buraczki z botwinką - na barszcz
Fasolke szparagową w pomidorach - na zupe albo do obiadu
cukinie w keczupowej zalewie, jabłka smażone - na szarlotkę, dżemy z dyni i jabłek, śliwki w occie,kompoty ze sliwek, wiśni,czereśni.. Salatki z ogórkow i papryki , mizerie , sos uncle bens prawie taki jak ze sklepu .. pasty różne , np z raparbaru albo pikantne jabłkowe .. borówki do mięs i jarzębinę .... yyyyy ... i coś tam jeszcze musialabym do piwnicy zejść z karteczką hihih ..



A moge prosic przepis na botwinkę? Będe tego troche miała i muszę jakos przerobic a w zamrazarce mam mało miejsca

Odpowiedz na/ edytuj Czas przetworów