Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gruszki w sosie waniliowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gruszki w sosie waniliowym, polane polewą czekoladową to wykwintny deser

Gruszki w sosie waniliowym

Składniki:

Gruszki w sosie waniliowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gruszki w sosie waniliowym
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, obgotować w wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Połowę śmietany rozgrzać, pozostałą część wymieszać z mąką i dodać do gorącej śmietanki, zagotować. Następnie żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, połączyć z sosem śmietankowym. Sos wyłożyć do przygotowanych salaterek, na sosie ułożyć gruszki, polać polewą czekoladową.

Tagi:

gruszki