marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Hot dogi z grillowaną kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Trwa sezon grillowy, więc można w nieskończoność wymyślać nowe potrawy lub też wprowadzać małe zmiany w prostych przepisach n.na hot dogi lub hamburgery. Zamiast hot doga podawać z zagrzanymi parówkami, można dodać do nich grillowane kiełbaski.

Hot dogi z grillowaną kiełbaską

Składniki:

Hot dogi z grillowaną kiełbaską

  • 10 sztuk kiełbasek grillowych białych lub zwykłych,
  • 10 sztuk bułek hot dogowych,
  • 60 g. cebulki grillowanej gotowej,
  • słoik średni korniszonów,
  • musztarda lub ketchup,
  • pieprz biały mielony,
  • słodka lub pikantna zmielona papryka,
  • oraz tacki aluminiowe na grilla.
  • węgiel drzewny na rozpałkę.

Sposób przygotowania:

Hot dogi z grillowaną kiełbaską
Kiełbaski wypakować i ponacinać w drabinkę lub na krzyż oraz obtoczyć w oleju do smażenia, w nacięcia nasypać po szczypcie zmielonej papryki ostrej lub łagodnej słodkiej i pieprzu mielonego białego. Grilla rozpalić na pół godziny przed pieczeniem lub nastawić piekarnik na funkcję "grill". Cebulkę zaś można po obraniu i opłukaniu samemu uprażyć lub użyć gotowej,ale nie dawać jej do powtórnego grillowania, bo się zwęgli, tylko przed podaniem jej w hot dogach. Kiełbaski ułożyć na tackach aluminiowych i grillować przez 25-30 min. Gdy zbrązowieją, zdjąć je szczypcami i wkładać do bułek hot dogowych i podawać z cebulką, korniszonami i musztardą.

Tagi:

grill hot dogi