Sposób przygotowania:
A'la hot-dogi z mięsem mielonym
Do mięsa (można dać zmieloną szynkę lub łopatkę) dodać wyciśnięty czosnek, posiekany szczypiorek, przyprawę w płynie, pieprz, curry i przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować ok. 6 niezbyt grubych wałeczków o długości ok. 15 cm. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Na patelnię kłaść wałeczki z mięsa i smażyć je na rumiano z każdej strony. Każdą bułkę do hot-dogów przeciąć wzdłuż na pół, nie rozcinając ich do końca. Bułki można dodatkowo lekko podgrzać. Posmarować je w środku majonezem i ketchupem (lub, jak ktoś woli, musztardą). Z rzodkiewek odciąć listki i korzonki. Rzodkiewki i ogórki pokroić w plasterki. Do każdej bułki włożyć po kilka plasterków rzodkiewki i ogórka i po jednym wałeczku mięsa.