Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Jajeczka dobrze paprykowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolorowe i pyszne faszerowane jajeczka

Jajeczka dobrze paprykowe

Składniki:

Jajeczka dobrze paprykowe

 

  • 5jajek
  • 1pełna łyżka papryki czerwonej
  • 1pełna łyżka papryki żółtej
  • 1/2 łyżki papryki zielonej
  • malutki kawałeczek ostrej papryczki
  • 1łyżka koperku
  • majonez dekoracyjny
  • 2łyżki serka śmietankowego
  • sól
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Jajeczka dobrze paprykowe
Jajka ugotowałam na twardo. Wystudziłam i obrałam ze skorupek. Przekroiłam i wyjęłam żółtka. Jajka przekroiłam wszerz, nie jak zwykle to robimy wzdłuż. Białka delikatnie scięłam na dole, aby mogły stać. Żółtka roztarłam z serkiem,solą i pieprzem. Koperek drobniutko posiekałam. Dodałam do żółtek koperek i posiekaną bardzo drobno paprykę.Dokładnie wymieszałam i nałożyłam do białek.

Tagi:

papryka