Sposób przygotowania:
Kakaowe guziki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy na gładkie ciasto.Owijamy folią spożywczą i na ok. godzinę wkładamy do lodówki.Po tym czasie ciasto wyjmujemy i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm.Wykrawamy ciasteczka. Jeśli nie mamy gotowej foremki w kształcie guzika możemy trochę pokombinować. ( kółka wykrawać okrągłą niedużym kieliszkiem, w środku zrobić mniejszą foremką wgłębienie typowe dla guzików, dziurki wyciąć rurką do picia )Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie.Pieczemy w temperaturze 200ºC przez około 10 minut lub do lekkiego zrumienienia brzegów.Czas pieczenia będzie uzależniony od wielkości ciastek.
Cukiereczek13
zewa
Ostra na Słodko
zewa
dzięki za odpowiedź, nigdy nie spotkałam się z takim określeniem masła ( miałkie ), stąd moje pytanie :)