Natalavska

Natalavska

Kuchcik
[Przepisów: 11]

Omlet cesarski Kaiserschmarrn

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 650
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Puszysty omlet cesarski z mąką owsianą, białkiem serwatkowym okraszony rumowymi rodzynkami! Zaskocz podniebienie wyjątkowymi smakami kuchni Austriackiej z dodatkiem czekolady z marcepanem

Omlet cesarski Kaiserschmarrn

Składniki:

Omlet cesarski Kaiserschmarrn

ciasto

  • 3 jajka
  • ½ szklanki mąki owsianej
  • łyżka białka serwatkowego
  • większa szczypta maca
  • 2 łyżki wody różanej
  • ½ szklanki mleka roślinnego
  • ekstrakt waniliowy łyżeczka
  • szczypta soli celtyckiej
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego (do smażenia)
  • małe ,,podlanie” wodą gazowaną

dodatki

  • ½ szklanki rumu
  • 2 łyżki rodzynek
  • powidła śliwkowe łyżeczka
  • konfitura wiśniowa z różą łyżeczka
  • ½ szklanki jagód mrożonych / garść świeżych borówek / jagód / porzeczek
  • łyżka suszonej żurawiny
  • suszona figa
  • 2 suszone morele
  • łyżka suszonej morwy białej
  • łyżeczka jagód goji
  • cynamon
  • płatki migdałowe łyżka
  • 2 orzechy brazylijskie
  • łyżka syropu klonowego
  • łyżeczka kruszonego kakao
  • kawałek czekolady z marcepanem
  • płatki kokosowe
  • kiść czerwonych winogron bezpestkowych
  • liście mięty
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Omlet cesarski Kaiserschmarrn
1. Noc wcześniej lub rano jeśli zamierzamy mieć omleta na kolację namaczamy rodzynki w rumie 2. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy ze szczyptą soli 3. Powoli dorzucamy żółtka, wodę różaną, wodę, mleko i ekstrakt waniliowy 4. Dodajemy suche składniki i smażymy na oleju kokosowym 5. Przecinamy omleta na 8 części (lub więcej nieregularnych kawałków) 6. Podajemy z siekanymi dodatkami