Natalavska

Natalavska

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Angielskie śniadanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 700
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealne śniadanie w angielskim stylu z kiełbaskami, wędzony boczkiem, pieczarkami a do tego jajka sadzone z cheddarem. Chrupiące tosty z masłem i fasolka po bretońsku. Klasyka, która rozgrzeje i doda energii na cały dzień!

Angielskie śniadanie

Składniki:

Angielskie śniadanie

 

  • 3 cienkie kiełbaski
  • 5 plastrów surowego, wędzonego boczku
  • 2 jajka
  • ser cheddar 2-3 łyżki
  • sól celtycka
  • pieprz
  • 5 pieczarek
  • puszka fasolki po bretońsku
  • szczypta kurkumy
  • papryka chili
  • garść pomidorków koktajlowych
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • łyżeczka masła klarowanego
  • łyżeczka salsy / ketchupu
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
  • rzeżucha
  • łyżeczka masła

opcjonalne podanie z

  • szklanka soku pomarańczowego
  • herbata earl grey

Sposób przygotowania:

Angielskie śniadanie
1. Na oleju i maśle podsmażyć kiełbaski, boczek, pokrojone pieczarki i pomidorki koktajlowe z octem balsamicznym na patelni grillowej
2. W tym czasie w rondelku podgrzać fasolkę, dodać kurkumy, chili, zetrzeć ser
3. Dodać odrobinę masła i na aromatyzowanej patelni zrobić jajka sadzone, posypać solą i pieprzem, startym serem
4. W tym czasie zrobić tosty na chrupko, posmarować je łyżeczką masła
5. Dodać nieco rzeżuchy na pieczarki i pomidorki
6. Podawać z ketchupem i musztardą
7. Popijać sokiem pomarańczowym i wykończyć brytyjską herbatą