nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 392]

Koktajl z banana i czereśni z płatkami migdałowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Intensywnie owocowy koktajl z banana i czereśni z posmakiem migdałów i z rumową nutką na mleku i soku, świetna porcja witamin i znakomita dawka energii.

Koktajl z banana i czereśni z płatkami migdałowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl z banana i czereśni z płatkami migdałowymi

 

  • 1 banan
  • 10 czereśni
  • 0,5 szklanki soku multiwitaminy
  • 0,5 szklanki mleka 1,5% tłuszczu
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • aromat rumowy

Sposób przygotowania:

Koktajl z banana i czereśni z płatkami migdałowymi
Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć go do plastikowego pojemnika. Do banana dodać umyte, osuszone i pozbawione pestek czereśnie. Do banana i czereśni umieszczonych w pojemniku dosypać płatki migdałowe oraz brązowy cukier. Do owoców z dodatkami dolać mleko i sok multiwitaminę oraz dodać do całości 2 - 3 krople aromatu rumowego. Wszystkie składniki znajdujące się w pojemniku zmiksować za pomocą blendera. Gotowy koktajl przelać do szklanki, kielicha i pić go od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu.
Koktajl z banana i czereśni z płatkami migdałowymi
Obrany i pokrojony banan oraz pozbawione pestek czereśnie umieszczone razem w plastikowym pojemniku.
Koktajl z banana i czereśni z płatkami migdałowymi
Brązowy cukier i płatki migdałowe dodane do banana i czereśni.
Koktajl z banana i czereśni z płatkami migdałowymi
Owoce z cukrem i płatkami migdałowymi zalane mlekiem i sokiem multiwitaminą.
Koktajl z banana i czereśni z płatkami migdałowymi
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania koktajlu miksowane za pomocą blendera.