monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Koreczki śledziowo-serowe wg Moniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne kolorowe przekąski idealne na sylwestrowe party:), zapraszam i szampańskiej zabawy życzę:)

Koreczki śledziowo-serowe wg Moniki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koreczki śledziowo-serowe wg Moniki

 

  • 1 mała marchewka
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 2 płaty śledziowe w zalewie octowej
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • 1 bułka kajzerka
  • 11-12 wykałaczek

 

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowo-serowe wg Moniki
Marchewkę obrać, umyć i porządnie osuszyć. Obieraczką do warzyw wykroić cienkie plasterki ( jeśli ktoś ma ochotę to może wrzucić paski marchewki na dwie minuty do wrzątku,żeby zmiękły- ja pozostawiłam marchewkę chrupiącą). Marchewkę zwinąć w harmonijkę i wbić w nią wykałaczkę. Ogórka pokroić w plasterki o grubości około 5-6 mm i nabić je na wykałaczkę. Płaty śledzia pokroić w paski o szerokości niecałego centymetra i nabić je na wykałaczkę. Ostatnim elementem koreczka jest ser żółty. Plaster pokroić w cienkie paski szerokości 1 cm, zwinąć w harmonijkę i nabić na wykałaczkę. Wszystkie koreczki nabić na bułeczkę i serwować. Smacznego!
Koreczki śledziowo-serowe wg Moniki
Wykrojone cienkie plasterki marchewki zwinąć w harmonijkę i nabić na wykałaczkę
Koreczki śledziowo-serowe wg Moniki
Ogórka konserwowego pokroić w plasterki i nabić na wykałaczkę
Koreczki śledziowo-serowe wg Moniki
Płaty śledziowe pokroić w cienkie paski i także nabić na wykałaczkę
Koreczki śledziowo-serowe wg Moniki
Ostatni akcent to plasterki sera nabite na wykałaczkę