Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 319]

Leczo z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W sezonie na paprykę leczo często gości na naszym stole w różnych odsłonach. To smaczna, szybka w przygotowaniu, prosta, zdrowa i rozgrzewająca potrawa.

Leczo z pieczarkami

Składniki:

Leczo z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarkami

Przygotowanie składników:

Leczo z pieczarkami
Wszystkie składniki do przygotowania leczo

Obrane pieczarki pokroić w kosteczkę, kiełbasę w plasterki, a cebulę w grubsze talarki.

Smażenie składników:

Leczo z pieczarkami
Składniki na leczo w trakcie obsmażania w garnku

Cebulkę wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem i smażyć, aż zmięknie.

Wrzucić pieczarki, przesmażyć przez pięć minut od czasu do czasu mieszając.

Dodać kiełbasę i smażyć, aż będzie rumiana.

Kończenie dania:

Leczo z pieczarkami
Pokrojone pomidory i papryka do przygotowania leczo

Dodać pozbawioną gniazd nasiennych, pokrojoną w paski paprykę i przesmażyć.

Dodać przecier, sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz paprykę ostrą.

Dusić pół godziny od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą, pieprzem i cukrem według uznania i pogotować jeszcze dwie minuty.

Smacznego!