Sposób przygotowania:
Leczo z fasolki
Z fasolki odciąć końce, przekroić na pół, umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i usmażyć na maśle aż woda z nich odparuje.
Pomidory pokroić w kostkę, paprykę w paseczki. Kiełbasę i boczek pokroić i usmażyć.
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na oleju. Marchewkę obrać zetrzeć na tarce i dodać do cebuli, wlać 1/2 szkl wody i dusić aż woda odparuje a marchewka będzie miękka.
Następnie dodać resztę składników i chwilę dusić razem. Na końcu dodać ketchup i doprawić do smaku.
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i usmażyć na maśle aż woda z nich odparuje.
Pomidory pokroić w kostkę, paprykę w paseczki. Kiełbasę i boczek pokroić i usmażyć.
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na oleju. Marchewkę obrać zetrzeć na tarce i dodać do cebuli, wlać 1/2 szkl wody i dusić aż woda odparuje a marchewka będzie miękka.
Następnie dodać resztę składników i chwilę dusić razem. Na końcu dodać ketchup i doprawić do smaku.