Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Leczo z fasolki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie jedno garnkowe z fasolką szparagową danie to jest podobne do lecza , podaje się je ze świeżym pieczywem.

Leczo z fasolki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z fasolki

 

Sposób przygotowania:

Leczo z fasolki
Z fasolki odciąć końce, przekroić na pół, umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

Pieczarki obrać pokroić na plasterki i usmażyć na maśle aż woda z nich odparuje.

Pomidory pokroić w kostkę, paprykę w paseczki. Kiełbasę i boczek pokroić i usmażyć.

Cebulę obrać posiekać i zeszklić na oleju. Marchewkę obrać zetrzeć na tarce i dodać do cebuli, wlać 1/2 szkl wody i dusić aż woda odparuje a marchewka będzie miękka.

Następnie dodać resztę składników i chwilę dusić razem. Na końcu dodać ketchup i doprawić do smaku.  
Leczo z fasolki
Z fasolki odciąć końce , przekroić na pół , umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Leczo z fasolki
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i usmażyć na maśle aż woda z nich odparuje.
Leczo z fasolki
Marchewkę obrać zetrzeć na tarce i dodać do cebuli , wlać 1/2 szkl wody i dusić aż woda odparuje a marchewka będzie miękka.
Leczo z fasolki
Następnie dodać resztę składników i chwilę dusić razem . Na końcu dodać ketchup i doprawić do smaku.