Sposób przygotowania:
Leczo z pieczarkami
Warzywa i pieczarki myjemy. Cebulę siekamy. Paprykę, bakłażana, cukinię i pieczarki kroimy w dość grubą kostkę.
Na oliwie podsmażamy pieczarki i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy je do większego garnka, wrzucamy cukinię, bakłażana, paprykę, dodajemy pomidory z puszki. Leczo dusimy, aż warzywa będą miękkie. Danie doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, oregano, bazylią.
Na oliwie podsmażamy pieczarki i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy je do większego garnka, wrzucamy cukinię, bakłażana, paprykę, dodajemy pomidory z puszki. Leczo dusimy, aż warzywa będą miękkie. Danie doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, oregano, bazylią.