Pawelas1990

Pawelas1990

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Lody kokosowe (Chiny)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszny deser bardzo polecam

Lody kokosowe (Chiny)

Składniki:

Lody kokosowe (Chiny)

 

  • 1 litr mleka kokosowego z puszki
  • 1 torebka żelatyny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 5-6 kropli olejku migdałowego

 

Sposób przygotowania:

Lody kokosowe (Chiny)
Namocz żelatynę (przepis na torebce), odstaw, aby napęczniała. Podgrzej mleko, dodaj cukier, gotuj 3-4 minuty (możesz użyć mniej cukru, bo te lody są bardzo słodkie). Teraz dodaj olejek migdałowy i rozpuszczoną żelatynę, zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach. Gdy masa zacznie lekko gęstnieć, wlej ją do pojemniczków na kostki lodu i wstaw do zamrażalnika. Podawaj z owocami liczi.

Tagi:

lody