paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

marchewki w miesie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mięsko łamane delikatnie słodka marchewka

marchewki w miesie

Składniki:

marchewki w miesie

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego(najlepiej mieszanego)
  • 8 dość dużych marchewek
  • pół szklanki bułki tartej
  • 4 jaja
  • 1 mała cebula
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

marchewki w miesie
Oczyszczone marchewki gotować w osolonej, wrzącej wodzie 10 min. Po wyjęciu odsączyc i odstawic do wystygnięcia. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem. Dodaj 2 łyżki bułki tartej, 2 jaja, startą na drobnej tarce cebulę oraz słodką papryke. Składniki wymieszaj dokładnie. Reszte jaj roztrzep.Bułkę wsyp na talerzyk.Każdą marchew dokładnie oklej masą mięsną następnie obtocz w pozostałym jajku i bułce. Tak przygotowane marchewki smaż na rozgrzanym oleju z kazdej strony. Polecam z sałatką ze świeżych warzyw