jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Marchewkowo-kiełkowa surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Jak wszystkie surówki podajemy zaraz po przygotowaniu

Marchewkowo-kiełkowa surówka

Składniki:

Marchewkowo-kiełkowa surówka

 

  • Składniki:
  • Około 4 średniej wielkości marchwie,
  • Spora garść rzodkiewkowych kiełek,
  • Około 4 łyżki startego sera żółtego,
  • Cukier, sól, pieprz do smaku,
  • Sok z 0,5 cytryny,
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • Oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowo-kiełkowa surówka
Marchew obieramy ze skórki. Należy pamiętać jej cienkim obraniu. Gotową trzemy na tarce o drobnych oczkach. Do miski wkładamy przygotowaną marchew. Dokładamy do nij ser, żurawinę, kiełki. Delikatnie mieszamy. Całość skrapiamy cytrynowym sokiem. Następnie surówkę polewamy oliwą z oliwek, oprószamy przyprawami i delikatnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.