pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Matiasy z rodzynkami wg Teściowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

połączenie śledzia z rodzynkami

Matiasy z rodzynkami wg Teściowej

Składniki:

Matiasy z rodzynkami wg Teściowej

 

  • 1/2 kg matiasy,
  • 1/2 szklanki olej,
  • 4 cebula średnia,
  • 2 łyżki przecier pomidorowy,
  • 2 łyżki rodzynki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Matiasy z rodzynkami wg Teściowej
Cebulę kroimy w piórka i dusimy wraz z olejem na małym ogniu. Gdy będzie miękka dodajemy przecier i rodzynki. Chwilkę jeszcze trzymamy na ogniu i przekładamy do miski. W misce kładziemy na przemian pokrojone matiasy i cebulę.