Sposób przygotowania:
Śledzie w śmietanie
Śledzie po wyjęciu z zalewy, odsączyć na sicie, a następnie pokroić w kawałki i przełożyć do miski. Do pokrojonych śledzi dodać odsączony na sitku groszek z marchewką, ogórki konserwowe pokrojone w paseczki oraz obraną, pokrojoną w półplasterki sparzoną wrzątkiem cebulę. Wszystkie składniki delikatnie przemieszać.
Sos;
Wymieszać śmietanę słodką z kwaśną połączyć z majonezem doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Przygotowanym sosem polać śledzie i odstawić na 30 minut w celu przegryzienia smaków.
Smacznego.
Sos;
Wymieszać śmietanę słodką z kwaśną połączyć z majonezem doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Przygotowanym sosem polać śledzie i odstawić na 30 minut w celu przegryzienia smaków.
Smacznego.