BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1605]

Rolmopsy z marynowanych płatów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie rolmopsy to szybka, prosta w przygotowaniu przekąska , która umili nam spotkanie rodzinne czy imprezkę , mając w domu potrzebne składniki to chwilka, a rolmopsy na prawdę są pyszne.

Rolmopsy z marynowanych płatów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolmopsy z marynowanych płatów

 

  • marynowane płaty śledziowe słoik,
  • ogórki kiszone 2,
  • papryka czerwona 1,
  • cebula 1,
  • wykałaczki,

Sposób przygotowania:

Rolmopsy z marynowanych płatów
Na samym początku przygotować potrzebne składniki. Następnie śledzie czyli płaty śledziowe odsączyć na sicie z zalewy. Czerwoną paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki, również ogórek pokroić w słupki, a cebulę obrać i pokroić w piórka.

Podwójne płaty rozdzielić na dwa. Na każdym płacie ułożyć kawałki papryki, cebuli oraz ogórka, następnie zwinąć wbić wykałaczkę. Spiąć wykałaczką, ułożyć na półmisku i podawać.

Smacznego.
Rolmopsy z marynowanych płatów
czerwoną paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w słupki, ogórek kiszony pokroić w słupki, cebulę po obraniu przekroić na pół i pokroić w piórka
Rolmopsy z marynowanych płatów
Na płacie śledziowym rozłożyć kawałki papryki, cebuli i ogórka
Rolmopsy z marynowanych płatów
następnie zwinąć wbić wykałaczkę i gotowe