Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, zdrowe i cieszące swym kolorem oczy mini marchewki - idealna propozycja na lekką i szybką przekąskę fit.

Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką

 

  • mrożone mini marchewki Hortexu - 450 g
  • duża garść drobno posiekanej pietruszki
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • odrobina świeżo startego imbiru
  • łyżka otrąb owsianych
  • łyżka oliwy
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką
Mini marchewki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy do nich łyżkę oliwy i sól do smaku, posiekaną pietruszkę, skórkę z cytryny oraz starty imbir. Posypujemy łyżką otrąb owsianych. Dobrze mieszamy. Wstawiamy do piekarnika- funkcja termoobieg 180 stopni, 30 minut, następnie zwiększamy temp. do 220 stopni i pieczemy jeszcze ok. 10 minut. Dietetyczna przekąska fit gotowa! Smaczna, kolorowa i zdrowa porcja witamin.
Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką
Etap 1 Marchewki przekładamy do naczynia żaroodpornego
Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką
Etap 2 Marchewki perfumujemy skórką otartą z cytryny
Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką
Etap 3 Dodajemy otręby owsiane oraz posiekaną natkę pietruszki
Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką
Etap 4 Całość przed wstawieniem do piekarnika skrapiamy olejem i dokłądnie mieszamy.

Tagi:

marchewka