nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Zupka z mini marchewką i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa na szybko, z tego co znalazłam w lodówce.

Zupka z mini marchewką i groszkiem

Składniki:

Zupka z mini marchewką i groszkiem

 

  • 1/2 piersi z kurczaka
  • 1 szkl. mrożonych mini marchewek
  • 1 szkl. mrożonego grroszku
  • 2 szkl. mieszanki jarzynowej
  • 2 ziemniaki
  • 3 łyżki śmietany
  • kucharek meksykański i śródziemnomorski
  • sól, maggi
  • 2 listki laurowe

Sposób przygotowania:

Zupka z mini marchewką i groszkiem
1.Do garnka wlewamy wodę, umieszczamy w nim umyte mięso i lekko przyprawiamy, dodajemy liście laurowe. Zagotowujemy. W tym czasie obieramy ziemniaki, myjemy je i kroimy w drobną kostkę. 2. Gdy wywar zacznie się gotować, wrzucamy na niego marchewkę i ziemniaki. Zmniejszamy gaz. Po kilku minutach dorzucamy mrozony groszek i mieszankę jarzynową. Gotujemy do miękkości warzyw. 3. Zaprawiamy śmietaną i doprawiamy.