Sposób przygotowania:
Wieprzowina z marchewką
Mięso kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Szklimy ją na oleju, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażoną cebulę przekładamy do większego garnka. Następnie podsmażamy mięso na rumiano. Dokładamy do cebuli, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 1 godziny. Następnie dodajemy mrożoną marchewkę mini, koncentrat pomidorowy, tymianek i dusimy jeszcze około pół godziny do miękkości marchewki. Całość doprawiamy do smaku papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem. Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę i dodajemy ją do gulaszu. Gotujemy jeszcze chwilkę i podajemy. Gulasz podajemy z ziemniakami z wody lub kaszą. Życzę smacznego :) Uwaga: Zamiast marchewek mini można dodać 2 pokrojone w plasterki marchewki.