Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Mizeria z ogórków, rzodkiewek i natki pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka, smaczna mizeria z ogórka i rzodkiewki z dodatkiem sporej ilości natki pietruszki dla podkreślenia smaku niejednej potrawy.

Mizeria z ogórków, rzodkiewek i natki pietruszki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mizeria z ogórków, rzodkiewek i natki pietruszki

 

  • duży ogórek szklarniowy
  • mała cebula
  • 4 rzodkiewki
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżka śmietany
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z ogórków, rzodkiewek i natki pietruszki
Ogórek obrać, a następnie pokroić w talarki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki dokładnie umyć zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Wszystkie składniki razem połączyć i dodać po jednej łyżce śmietany i jogurtu naturalnego. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mizeria z ogórków, rzodkiewek i natki pietruszki
Ogórek, rzodkiewki, cebulę i natkę pietruszki pokroić.

Tagi:

ogórki