Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka z kapustą pekińską i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz pomysłu na dodatek do mięsa, dobrze trafiłeś. Połączenie tych składników daje genialny smak jest to uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością zagości w Twoim domu. Nie trać więc czasu i do działa.

Surówka z kapustą pekińską i rzodkiewką

Składniki:

Surówka z kapustą pekińską i rzodkiewką

 

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 ogórek świeży
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapustą pekińską i rzodkiewką

I

Surówka z kapustą pekińską i rzodkiewką
Przygotowanie wszystkich warzyw, warzywa kroimy i łączymy z pozostałymi składnikami.

1. Kapustę pekińską drobno kroję, rzodkiewki myję, kroję kostkę, ogórka obieram, kroję w kostkę, szczypiorek drobno siekam.
2. Do warzyw wlewam oliwę z oliwek, dodaję musztardę, doprawiam pieprzem oraz solą.

II

3. Wszystkie składniki dokładnie mieszam.
4. Surówka gotowa, podaję z mięsem.
5. Smacznego.