grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Mus z gorgonzoli, mascarpone i orzechów włoskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serduszka z ciasta francuskiego podane z musem z gorgonzoli, mascarpone i orzechów włoskich, propozycją na szybką i smaczną przystawkę.

Mus z gorgonzoli, mascarpone i orzechów włoskich

Składniki:

Mus z gorgonzoli, mascarpone i orzechów włoskich

 

Sposób przygotowania:

Mus z gorgonzoli, mascarpone i orzechów włoskich

Przygotowanie serduszek z ciasta francuskiego

Mus z gorgonzoli, mascarpone i orzechów włoskich
Przed pieczeniem spód serduszek nakłuwamy widelcem.

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.

Z ciasta francuskiego wykrawamy serduszka. Boki ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Serduszka pieczemy ok. 5 minut.

Przygotowanie musu

Miksujemy gorgonzolę i mascarpone na jednolitą masę. Dodajemy zblendowane orzechy włoskie. Doprawiamy solą i pieprzem.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Mus przekładamy do upieczonych serduszek z ciasta francuskiego.

Serduszka dekorujemy koperkiem i kaparami.