nadzienie-bekon z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

banalny prosty przepis na nadzienie

nadzienie-bekon z grzankami

Składniki:

nadzienie-bekon z grzankami

 

  • 4 plastry bekonu
  • 4 łyżki oliwy
  • połowa bułki ( odmierzone po pokrojeniu w kostkę)3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

nadzienie-bekon z grzankami
Plastry bekonu wyjęłam z lodówki i każdego z nich zaczęłam krajać ostrym nożem w kostkę. Na patelnię wlałam oliwę z oliwek.Gdy się rozgrzała,dorzuciłam bekon. Podsmażałam do momentu aż stał się chrupki. Przełożyłam go do miseczki. Na tą samą patelnię wlałam ponownie tym razem dwie łyżki oliwy. W między czasie połowę bułki pszennej pokroiłam w kostkę .Odmierzyłam 3 łyżki .Gdy oliwa się rozgrzała- tą właśnie bułkę wrzuciłam. Dodałam ponownie bekon i cały czas mieszając, podgrzałam całe nadzienie. Wykładałam od razu na omlet.