Sposób przygotowania:
Kruche rożki z nadzieniemCiasto:
![Kruche rożki z nadzieniem Kruche rożki z nadzieniem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-rozki-z-nadzieniem-549898.jpg)
Mąkę, zimne masło lub margarynę, cukier oraz jajko dokładnie zagnieść i następnie schłodzić w lodówce przez około 30 minut
Formowanie:
![Kruche rożki z nadzieniem Kruche rożki z nadzieniem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-rozki-z-nadzieniem-549899.jpg)
Schłodzone ciasto rozwałkować na placek o grubości 4-5 mm i wyciąć z niego kwadraty o boku około 7 cm.
Na środku każdego z nich umieścić po odrobinie dowolnego nadzienia.
Kwadraty złożyć po przekątnej delikatnie zlepiając boki.
Przed pieczeniem:
![Kruche rożki z nadzieniem Kruche rożki z nadzieniem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-rozki-z-nadzieniem-549900.jpg)
Ciastka przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować uprzednio roztrzepanym jajkiem i dodatkowo można posypać grubym cukrem.
Pieczenie:
![Kruche rożki z nadzieniem Kruche rożki z nadzieniem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-rozki-z-nadzieniem-549901.jpg)
Rożki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 17-20 minut w temperaturze 180 stopni.
robaczek
Czekoladka 2