BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Naleśniki/omlety z nadzieniem pikantnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Omlety, które dzisiaj zaserwowałam są smacznym, pożywnym posiłkiem, a w dodatku dobrze smakują na ciepło, jak i na zimno. Można je je przygotować z różnorakim nadzieniem.

Naleśniki/omlety z nadzieniem pikantnym Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Naleśniki/omlety z nadzieniem pikantnym

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki/omlety z nadzieniem pikantnym
Do mąki dodać jajka, sól oraz mleko dokładnie zmiksować aby powstało gładkie ciasto.

Odłożyć na około 1/2 godziny.

Naste pnie dodać posiekany szczypiorek albo cebulkę zieloną i ponownie wymieszać.

Z ciasta usmażyć omlety.(mnie wyszły 4 szt).

Przygotować nadzienie:

Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia.

Kiełbasę , obrany ogórek pokroić w nieduże paski , dodać do cebuli, dodać oczyszczone, pokrojone papryki.

Dusić do miękkości warzyw.

Przyprawić do smaku solą oraz papryką słodką, następnie wmieszać mąkę i rozprowadzić bulionem.

Pod koniec dodać drobno posiekaną papryczkę chili i ponownie wymieszać.

Tak przygotowany farsz nakładać na omlety i zwinąć w rulon.
Omlety z nadzieniem pikantnym
Do mąki dodać jajka,sól oraz mleko zmiksować na gładkie ciasto
Omlety z nadzieniem pikantnym
Na koniec do ciasta dodać posiekany szczypiorek
Omlety z nadzieniem pikantnym
Z przygotowanego ciasta usmażyć 4 omlety
Omlety z nadzieniem pikantnym
Warzywa po oczyszczeniu i obraniu pokroić również pokroić kiełbasę
Omlety z nadzieniem pikantnym
Pokrojoną cebulę podsmażyć do zeszklenia dodać przygotowane warzywa i dusić do miękkości
Omlety z nadzieniem pikantnym
Przyprawić do smaku,wmieszać mąkę i rozprowadzić bulionem
Omlety z nadzieniem pikantnym
Przygotowany farsz rozłożyć na omletach i zwinąć w rulon
Omlety z nadzieniem pikantnym
podawać na ciepło lub na zimno