Sposób przygotowania:
Naleśniki/omlety z nadzieniem pikantnym
Do mąki dodać jajka, sól oraz mleko dokładnie zmiksować aby powstało gładkie ciasto.
Odłożyć na około 1/2 godziny.
Naste pnie dodać posiekany szczypiorek albo cebulkę zieloną i ponownie wymieszać.
Z ciasta usmażyć omlety.(mnie wyszły 4 szt).
Przygotować nadzienie:
Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia.
Kiełbasę , obrany ogórek pokroić w nieduże paski , dodać do cebuli, dodać oczyszczone, pokrojone papryki.
Dusić do miękkości warzyw.
Przyprawić do smaku solą oraz papryką słodką, następnie wmieszać mąkę i rozprowadzić bulionem.
Pod koniec dodać drobno posiekaną papryczkę chili i ponownie wymieszać.
Tak przygotowany farsz nakładać na omlety i zwinąć w rulon.
Odłożyć na około 1/2 godziny.
Naste pnie dodać posiekany szczypiorek albo cebulkę zieloną i ponownie wymieszać.
Z ciasta usmażyć omlety.(mnie wyszły 4 szt).
Przygotować nadzienie:
Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia.
Kiełbasę , obrany ogórek pokroić w nieduże paski , dodać do cebuli, dodać oczyszczone, pokrojone papryki.
Dusić do miękkości warzyw.
Przyprawić do smaku solą oraz papryką słodką, następnie wmieszać mąkę i rozprowadzić bulionem.
Pod koniec dodać drobno posiekaną papryczkę chili i ponownie wymieszać.
Tak przygotowany farsz nakładać na omlety i zwinąć w rulon.