Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki z nadzieniem wytrawnymCiasto:
Wszystkie składniki umieścić w misce i następnie zagnieść na jednolite ciasto.
Ciasto wstawić do lodówki na minimum godzin.
Rogaliki:
Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na kilka okręgów.
(Ja ciasto normalnie rozwałkowywałam i za pomocą miski o średnicy około 20 cm wykrawałam koła.)
Każde koło przeciąć nożem na 6 trójkątów.
Przy szerokim brzegu trójkącików umieścić niewielką ilość dowolnego nadzienia i następnie delikatnie je zwinąć oraz uformować w rogaliki.
Przed pieczeniem:
Rogaliki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia oraz posmarować roztrzepanym jajkiem.
Można je też posypać ulubionymi przyprawami.
Pieczenie:
Rogaliki wstawić do rozgrzanego i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
ciasteczka
robaczek
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki