migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Paluchy serowe z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Prosta i chrupiąca przekąska z makiem

Paluchy serowe z makiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paluchy serowe z makiem

 

Sposób przygotowania:

Paluchy serowe z makiem
W rondelku rozpuścić margarynę i przestudzić. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i pokruszony twaróg. Dodać rozpuszczoną margarynę i zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na grubość ok 4mm, posypać makiem, przewałkować wałkiem aby mak lekko się wbił w ciasto. Nożem pokroić paski o szerokości ok 1 cm.Paluchy ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Piec ok 15 minut na złocisty kolor na 180 C.
Paluchy serowe z makiem
Etap 1 Make wymieszać z proszkiem,solą i twarogiem
Paluchy serowe z makiem
Etap 2 Do wymieszanych składników dodać rozpuszczona margarynę
Paluchy serowe z makiem
Etap 3 Ciasto rozwałkowac i posypać makiem
Paluchy serowe z makiem
Etap 4 Ciasto z makiem pokroić na paski o szerokości 1-1,5 cm

Tagi:

mak