Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Panga na maśle smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jako student nie mam wszystkich składników pod ręką, tym razem zabrakło panierki

Panga na maśle smażona

Składniki:

Panga na maśle smażona

 

  • 2 filety z pangi
  • 3 lyżki masła klarownego
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryby
  • 0,5 cytryny
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Panga na maśle smażona
Pangę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki, kropimy sokiem z cytryny, dodajemy przyprawę do ryb, nieco soli i pieprzu. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy masło i kiedy ma odpowiednia temperaturę to przekladamy pokrojoną rybę. Smażymy ją około 6 minut, co jakis czas mieszając. gdy jest już miękka to podajemy