Sposób przygotowania:
Smażona panga w zalewie
Ryby pokroić w kawałki. Posolić z obu stron. Można także posypać przyprawą do ryb. Następnie panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Ostudzić. Przygotować zalewę. Składniki na zalewę włożyć do miski i zagotować. Ostudzić zalewę. Następnie zimne ryby układać w tej zalewie. Odłożyć na 2-3 dni do zimna. Po tym czasie wlać do rondla pół szklanki oleju i 3 cebule pokrojone w paski. Cebulę delikatnie zeszklić. Dodać do tego 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczkę papryki słodkiej i kucharka. Zagotować wszystko, następnie wlać do tego jeszcze szklankę z zalewy z ryb. Pogotować 5-7 minut i do tego przekładać ryby. Odłożyć na 2- 3 godziny. Spożywać zimne.