gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Paprykarz z makreli w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy paprykarz z makrelą w oleju, najlepiej smakuje schłodzony. Pasuje do różnego rodzaju pieczywa. Polecam

Paprykarz z makreli w oleju

Składniki:

Paprykarz z makreli w oleju

 

  • 2 puszki makreli w oleju,
  • 1 szklanka ryżu,
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Paprykarz z makreli w oleju
Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Do gotującego się ryżu dodajemy suszone warzywa ( marchewka, pietruszka). Studzimy.

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Makrelę w oleju rozdrabniamy na małe kawałeczki. Ryż dokładnie mieszamy z cebulą, makrelą, olejem z makreli, koncentratem i przyprawami.

Przechowujemy w lodówce.

Podajemy z ulubionym pieczywem.

Smacznego.