alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Paprykarz z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Domowy paprykarz jest wiele lepszy od tego w puszce. Wiemy jakie dodatki dodajemy no i dodatek pysznego tuńczyka sprawia że paprykarz jest pyszny.

Paprykarz z tuńczyka

Składniki:

Paprykarz z tuńczyka

 

  • 2 puszki tuńczyka z grillowaną papryką
  • 100 g cebuli
  • 80 g marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu cygańskiego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 70 g ryżu
  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Paprykarz z tuńczyka
Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. na patelni rozgrzać olej dodać cebulę, czosnek, marchewkę i smażyć około 10 minut. Dodać odsączonego tuńczyka, koncentrat pomidorowy, sos cygański, paprykę słodką, ryż i całość smażyć kolejne 10 minut. Paprykarz doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli paprykarz będzie za suchy dolać wody. 

Tagi:

ryż sosy papryka