aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Pomarańczowy torcik z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mój ulubiony tort z pomarańczy smakuje wyśmienicie

Pomarańczowy torcik z marmoladą

Składniki:

Pomarańczowy torcik z marmoladą

 

  • 35 dkg sparzonych zmielonych migdałów
  • ćwierć szklanki przesianej tartej bułki
  • 1/2 kg cukru
  • 11 jaj
  • skórka i sok z 2 pomarańcz
  • lukier cytrynowy
  • marmolada pomarańczowa

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy torcik z marmoladą
Utrzeć migdały z cukrem ucierając dalej dodać żółtka. Skroić cieniutko skórkę z pomarańcz i pokrajać w drobne paseczki. Wmieszać ją do utartej masy, dodać sok , pianę z białek i tartą bułkę. Upiec w niezbyt gorącym piekarniku dwa krążki. Przełożyć je marmoladą pomarańczową. Posmarować tort lukrem cytrynowym na samym końcu przygotowywania.

Tagi:

tarta