Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pyszne domowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne domowe bezy. Pyszny deser dla całej rodziny. Polecam gorąco!

Pyszne domowe bezy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pyszne domowe bezy

 

  • 4 białka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Pyszne domowe bezy
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do piany dodajemy sok z cytryny. Nadal ubijając wsypujemy po łyżce cukru. Ubitą pianę przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niewielkie ciasteczka. Pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 120-130 stopni. Po upieczeniu blaszkę pozostawiamy w piekarniku, aż do całkowitego przestygnięcia. Ciastka przechowujemy w suchym i szczelnym pojemniku.
Pyszne domowe bezy
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do piany dodajemy sok z cytryny. Nadal ubijając wsypujemy po łyżce cukru.
Pyszne domowe bezy
Ubitą pianę przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niewielkie ciasteczka. Pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 120-130 stopni.

Tagi:

bezy