nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Beza makaronikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Beza makaronikowa może stanowić jedną z warstw tortu. Smakuje znakomicie i jest prosta do zrobienia.

Beza makaronikowa

Składniki:

Beza makaronikowa

 

  • 100 g białek
  • 125 g mielonych migdałów
  • 250 g cukru

Sposób przygotowania:

Beza makaronikowa
Białka w temperaturze pokojowej ubijam, pod koniec ubijania kiedy piana zaczyna być sztywna dodaję cukier i dalej ubijam. Na koniec dodaję mielone migdały i dokładnie mieszam łyżką.

Na papierze do pieczenia odrysowuje dwa okręgi o średnicy 19 cm i nakładam w nie mase.

Piekę 17 minut w nagrzanym piekarniku do temperatury 150 stopni.