Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka wiedeńska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomidory, ogórki, jaja i szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać z majonezem i śmietaną.

Sałatka wiedeńska

Składniki:

Sałatka wiedeńska

 

  • 50 dag szynki konserwowej

 

 

  • 2 jaja ugotowane na twardo

 

 

  • 20 dag majonezu

 

 

  • pęczek koperku lub natki pietruszki

 

  • 2 łyżki sparzonych kiełków soi

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wiedeńska
Pomidory, ogórki, jaja i szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać z majonezem i śmietaną. Przyprawić posiekaną zieleniną, kiełkami, pieprzem i solą. Doskonale smakuje z pieczywem.

Tagi:

szynka