Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z bakłażanów po wenecku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bakłażany umyć, upiec w piekarniku, przestudzić, obrać, pokrajać w kostkę. Cebule

Sałatka z bakłażanów po wenecku

Składniki:

Sałatka z bakłażanów po wenecku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z bakłażanów po wenecku
Bakłażany umyć, upiec w piekarniku, przestudzić, obrać, pokrajać w kostkę. Cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać, wymieszać z bakłażanami, cebulą, ketchupem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku.

Tagi:

bakłażan