Strona główna Śląskie Makrony odpustowe

Śląskie Makrony odpustowe

mela25 - Przepis na: Śląskie Makrony odpustowe offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 454
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Śląskie Makrony odpustowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Najlepsze ciastka na śląsku z bułką tartą.


trudność: łatwe
czas:

Śląskie Makrony odpustowe - SKŁADNIKI:

  • 5 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • 20 dag bułki tartej
  • olejek migdałowy

Śląskie Makrony odpustowe - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubijamy na puch z cukrem pudrem dodajemy kilka kropli olejku migdałowego oraz wsypujemy bułkę tartą mieszamy aż powstanie nam gęsta masa nie lejąca się. Na blaszkę wykładamy łyżką małe placuszki . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temp . 150 C i pieczemy około 20 - 25 minut . Polecam te ciastką są rewelacyjne ! .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śląskie Makrony odpustowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Omlet na słodko polany sorbetem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini pizzerinki
Cukiniowe placuszki Kotleciki z kaszy i dyni Krem pomarańczowy- orange curd
Francuskie ciasteczka z makiem Pieczeń w chlebie schowana Mini omlety z dżemem
Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane