Strona główna Śląskie Makrony odpustowe

Śląskie Makrony odpustowe

mela25

Srebrny Ekspert
Przepisy: 454
zdjęcia: 1 z 3
Śląskie Makrony odpustowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Najlepsze ciastka na śląsku z bułką tartą.


trudność: łatwe
czas:

Śląskie Makrony odpustowe - SKŁADNIKI:

  • 5 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • 20 dag bułki tartej
  • olejek migdałowy

Śląskie Makrony odpustowe - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubijamy na puch z cukrem pudrem dodajemy kilka kropli olejku migdałowego oraz wsypujemy bułkę tartą mieszamy aż powstanie nam gęsta masa nie lejąca się. Na blaszkę wykładamy łyżką małe placuszki . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temp . 150 C i pieczemy około 20 - 25 minut . Polecam te ciastką są rewelacyjne ! .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śląskie Makrony odpustowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Klopsiki z kaszy i warzyw Placki ziemniaczane z serem Pierniczki  z imbirem i miodem
Pyszna pasta jajeczna A'la bigos z brukselki Małdrzyki-serowe placuszki
Frittata makaronowa Pierniczki z kisielem Lekko spękane pierniczki
Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka Placuszki sodziaki Kluseczki-zacierki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane