Strona główna Śląskie Makrony odpustowe

Śląskie Makrony odpustowe

mela25 - Przepis na: Śląskie Makrony odpustowe offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 454
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Śląskie Makrony odpustowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Najlepsze ciastka na śląsku z bułką tartą.


trudność: łatwe
czas:

Śląskie Makrony odpustowe - SKŁADNIKI:

  • 5 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • 20 dag bułki tartej
  • olejek migdałowy

Śląskie Makrony odpustowe - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubijamy na puch z cukrem pudrem dodajemy kilka kropli olejku migdałowego oraz wsypujemy bułkę tartą mieszamy aż powstanie nam gęsta masa nie lejąca się. Na blaszkę wykładamy łyżką małe placuszki . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temp . 150 C i pieczemy około 20 - 25 minut . Polecam te ciastką są rewelacyjne ! .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śląskie Makrony odpustowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Domowe hamburgery Budyń o smaku dyni Placuszki z twarogu
Ciasteczka a`la palmiery Palmiery takie małe a takie pyszne Jogurt grecki z pysznymi dodatkami
Deser jogurtowo-cynamonowy Naleśniki o smaku migdałowym Owsianka na słodko z gruszką i śliwką
Lekki deser ze śliwkami Szczypiorkowa pasta z makreli Zapiekanki z pieczarkami i serem królewskim

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane